Blog, Strana 5

VIKTOSí NOVINKY SHOT SHOW 2020 Las Vegas

VIKTOS NOVINKY SHOT SHOW 2020 LAS VEGAS

IMG_8520_1

Pozdě, ale přece jsem se dostal k tomu, abych vám představil novinky od VIKTOS na rok 2020.

 A protože, vlka živí nohy, začneme od bot.

IMG_8538

Sportovní tenisky PTXF Core se rozšíří o barvu WINTERLOCHEN. Bílé tenisky se zeleným značením a maskovanou podrážkou. Podrážka je zajímavá v tom, že maskování není malované, ale vzniklo tavením různě barevného podrážkového materiálu. Můžete tedy šoupat, jak chcete, ale barvu neošoupete.

PTXF-Core-Shoe-White-2up_1600x800

PTXF CORE WINTERLOCHEN

Aby toho nebylo málo tenisky se rozšíří o řadu PTXF Core2. Oproti původním teniskám mají kromě jiného vzhledu měkčí více klenutou podrážku, užší předek a prodyšnější svršek. Tak jak to původním PTXF Core sedělo při cross fitu a všeobecně při při práci s těžkou váhou, dvojky lépe sednou i při kardio aktivitách a jsou ideální pro ty, co mají raději upnutou nohu.

PTXF-Core2-Shoe-Green-2up_1600x800

PTXF CORE2 RANGER

IMG_8519

KOMPLETNÍ SADA SPORTOVNÍ OBUVI

Kotníkové boty Johnny Combat se již budou vyrábět pouze ve verzi Ops, tedy bez zipu. Jinak zůstává konstrukce i materiál stejný. Vysoké STRIFE bude trochu horší tenhle rok dozásobit, protože VIKTOS začal dodávat pískové STRIFE do amerického letectva a vláda má přednost… (alespoň tedy v USA).

Sandály se rozrostou o klasické nazouváky Ruck Recovery Slide. Snad uděláme radost těm, co nemají rádi flip flopy. Svršek je kožený a podrážka je stále tvarovatelná!

IMG_8518

RUCK RECOVERY SLIDE

Klasické Ruck Recovery se rozšířily o barvu Spartan, zelený vršek a maskovaná podrážka. Nové sandály budou k dostání v Evropě od června tohoto roku.

Ruck-Recovery-Sandal-Spartan-Profile

RUCK RECOVERY SPARTAN

A teď velká pecka, co se týče kalhot!

IMG_8514

Rifle OPERATUS a kalhoty CONTRACTOR MC

Nejprve džíny. Ty se rozšiřují o nový typ OPERATUS Denim. Džíny Operatus jsou lehčí než Gunfightery. Neobsahují Corduru, jsou ze 120 uncové strečové džínoviny. Nemají zadní kapsy Hipshoot na dlouhé zásobníky. Mají naopak rozšířenou sadu kapes na zásobníky pistolové a na EDC.Celkově jsou lehčí, prodyšnější.
A cenově budou zhruba kolem poloviny ceny Gunfighterů.

OperatusPantLaydown

RIFLE OPERATUS DENIM

Řada kalhot CONTRACTOR se nám rozrostla o provedení MULTICAM a MULTICAM BLACK. Multikamová řada již není pouze bavlněná, ale je z ripstopového materiálu 50% bavlna, 50% nylon. Klasický mix od Crye Precision. Střih zůstává stejný.

Contractor-MC-Pants-Multicam-Dark-Front-Square  Contractor-MC-Pants-Multicam-Front-Square

KALHOTY CONTRACTOR MULTICAM BLACK / MULTICAM

Contractor-MC-Pants-Multicam-Dark-Detail1

KALHOTY CONTRACTOR MULTICAM BLACK

No a na závěr: konečně jsou tu dlouho očekávané batohy. A VIKTOS opět přináší praktické inovace. Stěžejním je batoh KADRE. Ultimátní GO BAG. Jeden batoh pojme vše, jeden jim všem vládne, jeden všechny nahradí, dlouhou flintu zvládne. Batoh KADRE má odolnou konstrukci z 600D Cordury (verze Multicam je z 500D nylonu) voděodpudivou povrchovou úpravu DWR, objem 45 litrů. Uložíte do něj flintu do délky 89 cm (35“), 3 litrový vak na vodu, komplet EDC, munici, nebo taky počítač, deštník, svačinu a zápisník. Po obvodu jsou umístěny pevné oka (madla) na rychlé uchycení, odtažení nebo připevnění – prostě co zrovna potřebujete. Batoh má vazbu molle pro připevnění dalších pouzder. Průvlek pro uchycení na tažené zavazadlo nebo kufr atd. atd. atd.

Kadre-Bag-Ranger-Detail8-3200x1600

BATOH KADRE RANGER

Kadre-Bag-Ranger-Detail4-3200x1600

BATOH KADRE RANGER

No a pak jsou zde rukavice, kšiltovky, trička, nášivky atd. Ale na to se podívejte u nás nebo přímo u VIKTOS

 

IMG_8517

KŠILTOVKY VIKTOS SHOOTER

IMG_8524_1

KOMPLETNÍ SADA RUKAVIC VIKTOS 

IMG_8537_1

NÁŠIVKY NESMÍ CHYBĚT...

Na závěr snad, že první novinky naskladníme snad již během týdne. Už jsou v Praze a čekají pouze na proclení. K dostání budou nové rifle, rukavice, batohy. A pokud si přímo u VIKTOS vyberete něco co zatím skladem nemáme, neváhejte nám prosím dát vědět. Rádi vám to dovezeme a pomůže nám to s odhadem co dále naskladnit.

 

VIKTOS INVICTUS UNCONQUERED! NEPORAŽENÝ!

A terazky mi povedzte, načo taký NITE IZE?

Věci od NITE IZE jsem poprvé zaznamenal v americkém vojenském obchodu na základně v Kosovu.  Mikro svítilny Radiant, karabiny S-BINER a vázací drát GEAR TIE se od té doby stali každodenním pomocníkem v misi i doma. Přisvícení na mapu nebo na dveřní zámek, uchycení rukavic na vestu nebo klíčů na opasek, uchycení kabelů od komunikace nebo svázání nabíječek od telefonů. Tyhle drobnosti se prostě hodí jak do boje, tak do každodenního života.  Když se nám po dlouhé době podařilo získat distribuci NITE IZE v České republice, měli jsme upřímnou radost, protože opravdu věříme, a já mám vyzkoušeno, že jejich zlepšováky dělají život jednodušší. Nite Ize má v portfoliu spoustu drobností, které ale dokáží usnadnit práci anebo přinést zábavu. První objednávku jsme realizovali ještě během prázdnin a pořádně jsme to, co neznáme, vyzkoušeli, abychom věděli, co prodáváme a popřípadě vám mohli pomoci nebo poradit při výběru. Tady máte pár fotek z toho, co teď používáme nejčastěji.

919F0CD4-AAA5-4828-A163-2309482CCDA3

Ocelová oboustranná karabina S-Biner Nite Ize Stainless Steel #4

D0F668ED-FCB0-433D-AEB7-F6A543BB8980

Závěsný organizér Nite Ize GearLine Tactical

 

275BD230-255C-4689-924E-3C09C55D3C22

 Náramek na klíče Nite Ize Key Band-It Smoke

Obrázek článku

Mikro lucerna Nite Ize Moonlit Micro Lantern - bílá LED

Tak mi to teda nandej!

Minulý týden jsme se společně s týmem Lukáše Kvapila vydali na střelnici v Bzenci otestovat některé naše věci v praxi. Po roce už můžeme říct, že máme v portfoliu vše (zatím kromě zbraní), co se může hodit, když chcete být v civilu a přitom stále připraveni na použití krátké nebo dlouhé zbraně. Navíc díky pečlivě vybraným značkám vám to sekne a nebude to na vás na první pohled vidět. Velkým bonusem bylo, že jsme mohli vyzkoušet i novou produkci České zbrojovky, za což velice děkujeme. Do pole jsme vytáhli věci od VIKTOS, GREY GHOST GEAR a NITE IZE.

IMG_7111

Oblečení jsme vzali podzimní. Kalhoty a bundy CONTRACTOR z 95 % bavlny, které jsou na práci v přírodě jako stvořené, softshell SEREOUS, hardshell 3LTeam, zateplené bundy ZERODARK. Obzvláště ZERODARK se díky proměnlivému počasí stal věrným celodenním společníkem. Chybět nesměly džíny GUNFIGHTER, které jsou našimi nejprodávanějšími kalhotami.

Snímek obrazovky 2019-10-21 v 10.57.52

Stříleli jsme jak z přiznané zbraně, tak ze skrytého nošení. Hluboké kapsy u bundy 3LTeam a ZERODARK umožňují krásně použití a přebíjení dlouhé zbraně a přechod na záložku je díky rychlému přístupu ke zbrani GUNVENT naprosto bezproblémový. GUNVENTem jsou vybaveny všechny bundy od VIKTOS.

Rukavice VIKTOS jsme vyvezli komplet. Pro ty, co je měli prvně, byly hlavně WARTORNY velice příjemným překvapením. I když jsou dělané jako opravdu pracovní – bytelné, všichni si pochvalovali perfektní úchop díky silikonovým gripům a citlivý prst na spoušti, a to i u pistole. Za tuto vlastnost rukavice vděčí střihu a provedení. Střelecký prst je užší a na ohybu strečový, takže se rukavice přizpůsobují ruce a ne naopak.

Pro skryté nošení zbraní jsme měli sebou tašku GGG MESSENGER, která i přes svůj nenápadný vzhled pojmula bez problémů samopal EVO SCORPION. Tašku jsme samozřejmě zkoušeli i s pistolí CZ P10C. Po chvíli sušení se tasení pistole stalo naprosto intuitivní. Dril je dril.

IMG_0191

Od GGG jsme měli ještě jednodenní batoh THROWBACK. Osvědčil se jako nenápadný grabbag. Protože je komplet z voskovaného kanvasu, tak mu navíc hrubé zacházení spíše svědčí než překáží.

Od NITE IZE jsme sebou brali karabiny S-BINER, které jsou výborné na zavěšení rukavic, pojištění materiálu nebo zavěšení zásobníků v případě, že používáte šňůru. Protože mají dva vstupy, je s nimi manipulace při zavěšování věcí jistější a nemusíte se bát, že něco ztratíte.

 E67C57FA-1D5B-4ABD-A34C-B1DF72BAD232

Vybrané věci nám jako celek při použití zbraní fungovaly výborně a do budoucna v tomhle osobním prověřování budeme pokračovat. Od té doby, co nesloužím, si každé takovéto příležitosti fakt vážím. Takže díky Lukášovi za výbornou organizaci a České zbrojovce za možnost si vyzkoušet to, co mají nejlepší.

IMG_7160_1

Váš HARRANT